Make your own free website on Tripod.com

Dutch Flag
DUTCH VERSION
Tulip Award
Dutch Flag
ENGLISH VERSION


TULIP AWARDS
zijn jaarlijkse onderscheidingen voor de
AARDIGSTE PERSONEN TER WERELD


Deze Internet verkiezing van de ‘Aardigste Persoon ter Wereld’ is een Nederlands initiatief dat op 1 november 2005 van start is gegaan en de winnaars worden onderscheiden met een Nederlandse Tulp in goud, zilver en brons. Bezoekers van de website kunnen een (1) keer per week stemmen op een lijst van 10 personen. De proefpoll is open tot 31 januari 2005 en in maart wordt de 2006 poll geactiveerd.

Vanwege vele positieve reacties met het verzoek om ook een Nederlandse verkiezing te houden, heeft het organisatiecomité besloten om met ingang van 12 November op de Nederlandse pagina ook een Nederlandse poll toe te voegen.

LINKS NAAR GENOMINEERDEN


JENNIFER ANISTON
BILL CLINTON
CAMERON DIAZ
BOB GELDOF
WOOPI GOLDBERG
JANET JACKSON
DALAI LAMA
NELSON MANDELA
POPE BENEDICT XVI
OPRAH WINFREY

LINKS NAAR GENOMINEERDEN


MARCO VAN BASTEN
FRANS BAUER
WENDY VAN DIJK
PHILIP FRERIKS
ANKY VAN GRUNSVEN
RAOUL HEERTJE
PRINSES MARILENE
GIANNI ROMME
LORETTA SCHRIJVER
ERIKA TERPSTRA


WAAROM NEDERLAND?

Nederland heeft de reputatie een van de meest tolerante en liberale landen ter wereld te zijn en is in het buitenland vooral bekend door haar Grachten – Diamanten – Koningshuis – Windmolens – Klompen – Anthony Fokker - Anne Frank – Vincent van Gogh – Mata Hari - Rembrandt van Rijn - DAF - Heineken - KLM - Philips – Shell – Unilever – Karel Appel - Johann Cruijf – Femke Janssen – Jeroen Krabbé - Richard Krajicek - Ari Luijendijk - Andre Rieu – Jan(tje) Smit - Paul Verhoeven en nog veel meer.

Wanneer je in het buitenland Nederland zegt denken velen meteen aan bloemen. Nederland heeft de grootste bloemenveiling ter wereld en vanuit alle uithoeken van de wereld worden met KLM en Martinair bloemen en planten ingevlogen naar Aalsmeer en Rijnsburg om daarna het leven op te fleuren in Hong Kong, London, Madrid, Moskow, New York, Paris, Rio, Rome, Tokyo en natuurlijk Amsterdam.


WHY A TULIP AWARD?

Anno 2005 gaat de samenleving gebukt onder een toenemende angst voor de persoonlijke veiligheid waardoor er bijna geen ruimte meer is om aandacht te schenken aan het positieve. Dat geldt met name binnen de media. Het organisatiecomité is van mening dat haar initiatief een positieve bijdrage zal leveren om meer aandacht te trekken voor personen en gebeurtenissen die onze samenleving vriendelijker en leefbaarder maken. Het Internet is een ideale omgeving om die boodschap uit te dragen en daardoor op eigentijdse wijze voeding te geven aan grenzeloos gesprek en verbroedering. Dat kan niet door middel van agressie maar wel door waardering te uiten aan de ambassadeurs van het positieve als voorbeeld voor de toekomst.

Nederlanders zeggen “Zeg het met bloemen” en “Haal eens een bloemetje in huis”. En wees nou eerlijk, wie houdt er niet van bloemen? Bloemen worden voornamelijk geassocieerd met vrolijke en blijde gebeurtenissen en spelen een belangrijke rol in de Nederlandse economie. De tulp is een nationaal symbool en het organisatiecomité geeft door deze keuze gevolg aan de oproep van Karien van Gennip, Staatssecretaris van Economische Zaken, om de tulp als beeldmerk van Nederland meer lading te geven. Volgens de website van het Ministerie van Economische Zaken zei de Staatssecretaris op 17 november 2004 tijdens een besloten bijeenkomst over Branding bij Instituut Clingendael in Den Haag: “De tulp als beeldmerk van Nederland is natuurlijk een schot in de roos, maar dat beeldmerk moet meer geladen worden met een betekenis”.


TELEVISIE SHOW

Het organisatiecomité wil jaarlijks tijdens een speciale televisieshow een Gouden, Zilveren en Bronzen Tulp laten uitreiken door bekende Nederlanders. De meeropbrengsten uit de campagne zijn bestemd voor kleinschalige hulpprojecten in Afrika. Het evenement kan alleen op uitnodiging worden bijgewoond en wanneer een stemmer een boodschap achterlaat op het pollformulier maakt hij/zij kans om als VIP uitgenodigd te worden.


Voor meer informatie en reacties e-mail naar
TULIP AWARDHome | Copyright ©2001-2005 onwards: EEC Events | Legal Notices

Golden Tulip Award 2005 for the Nicest Person 0n Earth Poll Election. Who will win the prestigious GOLDEN, SILVER & BRONZE TULIP AWARDS --- Nominated are: Jennifer Arniston - Bill Clinton - Cameron Diaz - Bob Geldof - Woopy Goldberg - Janet Jackson - Dalai Lama - Nelson Mandela - Pope Benedict XVI - Oprah Winfrey. Gouden Tulp Onderscheiding voor de aardigste persoon ter wereld. Internet verkiezing 2005. Nederlands Bloemenbureau - Royal Dutch Family - Bloemenveiling Aalsmeer - Holland Promotion -